Ionela

Iata ca retetele pentru concurs incep sa soseasca.Aceasta a fost trimisa de Panainte Elena careia ii multumesc.Aaa si sa nu uitam.Va invit sa o votati 🙂

INGREDIENTE:

Pentru cosulete:
– 2 ¼ lingurite drojdie uscata
– 60 ml lapte caldut
– 200g faina tip 650
– 60g zahar
– un ou batut
– 40g unt topit
– ½ lingurita sare
Pentru crema:
-150ml smantana lichida pentru frisca
– 250g mascarpone
– 50g zahar pudra vaniliat
– 4 linguri miere
– 2 linguri suc de portocale
– fructe proaspete: caspuni, kiwi, portocale etc
– jeleu decorativ transparent pentru torturi, preparat dupa instructiunile de pe ambalaj

MOD DE PREPARARE:

Punem toate ingredientele intr-un bol incapator si framantam 5-10 minute, pana avem un aluat omogen, elastic. Puteti sa framntati aluatul si folosind masina de paine sau mixerul, cu dispozitivul special pentru framantare. Cand aluatul este elastic si nu se mai lipeste de maini, facem o bila din aluat pe care o mutam intr-un bol curat, pe care l-am uns usor cu ulei inainte, iar peste aluat punem un prosop de bucatarie curat.
Lasam aluatul sa dospeasca intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul, apoi framantam din nou aluatul cateva minute bune, pentru a scoate excesul de aer, apoi intindem aluatul in foaie foarte subtire (2-3mm) pentru ca va creste foarte mult la copt.
Taiem foaia de aluat in patratele, suficiente cat sa acopere fundul si peretii formelor.Il potrivim in forme (care NU trebuiesc unse inainte) apoi indepartam excesul de aluat de pe margini.
Asezam formele intr-o tava si le dam la cuptorul incins la 180°C si le coacem 3-4 minute. Pe masura ce coace, mai multe barcute (pentru ca este nevoie de 7-8 ture de copt pentru a epuiza aluatul) timpul de coacere scade, pentru ca se incinge tot mai tare cuptorul, asa ca trebuie sa fiti foarte atenti.
Pentru crema, batem frisca tare, apoi adaugam pe rand celelalte ingrediente, amestecan bine pana avem o crema omogena pe care o dam la rece pana la folosire. Tip: daca tineti smantana dulce cateva minute la congelator inainte de folosire, se va bate mult mai bine!
Apoi punem crema intr-un sprit si umplem barcutele/formele de tarta pregatite mai devreme. Peste crema punem 2-3 feliute de fructe si ungem totul cu jeleu transparent, pentru un plus de luciu al prajiturelelor, dar si pentru ca altfel, fructele se vor oxida.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu