Ionela

10804667_873675835999565_303100684_o

O mancare simpla dar plina de vitamine.

INGREDIENTE:

1,5-2 KG.SPANAC
O CEAPA
3-4 CATEI DE USTUROI
200 ML.LAPTE
O LINGURA ULEI DE MASLINE
SARE SI PIPER DUPA GUST
OPTIONAL O LINGURA DE AMIDON
MOD DE PREPARARE:

Spanacul se curata de codite si se spala bine.In timp ce curatam spanacul punem o oala cu apa la fiert.Cand apa fierbe,punem cate putin din spanacul curatat pentru a-l opari si a-i mai elimina din gustul acela de fier.Se opareste timp de circa 2 minute dupa care se scoate intr-o sita pentru a i se scurge zeama.
Cand tot spanacul este oparit,il tocam marunt,dupa care intr-o cratita,calim ceapa cu o lingura de ulei de masline si il adaugam peste ceapa.Dupa aceea,se adauga laptele si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand spanacul este complet fiert(circa 20 minute)si pana se evapora tot laptele.
La final putem adauga,pentru a lega spanacul si pentru a ingrosa sosul ramas,o lingura de amidon diluat cu putin lapte.Se mai lasa pe foc un minut,amestecand incontinuu.
La final,inainte sa stingem focul,adaugam usturoiul pisat si amestecam putin.Da o aroma minunata spanacului.
Eu nu adaug bulion,pasta de rosii sau altceva pentru ca imi place culoarea verde a spanacului si,in plus imi place ca stfel gatit,se simte aroma de spanac.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu