Ionela

Cine zice ca limonada este buna doar vara?Iarna ,mamele ne spun ca trebuie sa consumam din plin vitamina C pentru ca aceasta tine raceala deoparte asa ca m-am conformat ,desigur cu ceva adaugiri .

160 grame de pulpa de lamaie contine 90% din doza zilnica recomandata de vitamina C astfel ca este fructul ideal in acest sezon rece,alaturi de celelalte citrice.

La aceasta reteta eu am folosit si portocale,alaturi de cateva feliute de ghimbir care este ideal pentru combaterea racelilor de sezon.

Rădăcina de ghimbir este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D, precum şi uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi benefice, cum este gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene,acţionează ca tonic general şi înlătură oboseala şi toxinele acumulate în organism.

Va invit sa preparati si voi aceasta reteta perfecta in aceste zile.

INGREDIENTE:

-1.5 litri apa plata
-3 lamai de marime medie
-2 portocale de marime medie
-4-5 feliute de ghimbir
-zahar/miere/indulcitor natural dupa gust
MOD DE PREPARARE:

Lamaile si portocalele se spala bine.Eu ,atunci cand folosesc citricele cu tot cu coaja,le spal bine cu otet si putin bicarbonat pentru a elimina ceara de pe ele.
O lamaie o taiem feliute iar celelalte citrice le stoarcem iar zeama o punem peste apa.Adaugam si feliutele de ghimbir si cele de lamaie dupa care adaugam zaharul sau mierea/indulcitorul natural dupa gust. Amestecam dupa care lasam la temperatura camerei minim o ora dupa care se poate consuma.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu