Ionela

dsc_0017

Prima data cand incerc acest tip de carne.Poate suna ciudat,poate majoritatea suntem reticenti in a incerca lucruri noi dar trebuie sa dam o sansa .Asa am facut si eu dar datorita celor de la Buzzstore si Gourmet de Strut ,care m-au ales sa particip la aceasta campanie de testare a produselor din carne de strut,am zis sa incerc.In zilele urmatoare voi incerca si celelalte produse primite.Concluziile pana acum?

Concluziile sunt ca nu ma asteptam ca gustul sa fie atat de bun.Stiti acel sentiment pe care il avem atunci cand incercam ceva nou.Sa gust,sa nu gust.Mmm,dar miroase bine…hai ca incerc.Si am incercat si nu imi pare deloc rau. Sunt deliciosi.Nu stiu cu ce carne sa ii compar.Poate cu cea de vita ca si textura si consistenta dar ca gust mi se pare de mii de ori mai gustoasa.In plus nu este tare.Cel putin hamburgerii au fost ok.Unii i-am facut mai rare,altii mai well-done,insa toti au fost la fel de fragezi si gustosi.

In plus,stiati  burgerul poate fi acum si o varianta sanatoasa de mancare?Da.Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carenea de vita. Cu o medie de 30 grame de proteine per portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa.

Daca alegeti o chifla din faina integrala si combinati hamburgerul cu multe legume sau chiar cu o salata,atunci aveti burgerul ideal pentru cei care sunt atenti la silueta si preocupati de un stil de viata sanatos.Eu am ales de aceasta data varianta clasica.

Iata cum i-am pregatit:

INGREDIENTE:

-hamburgeri semipreparati de la Gourmet de Strut
-chifle de hamburgeri pregatite in casa .Reteta o aveti aici
-maioneza
-ketchup
-rondele de ceapa rosie
– rondele de rosie
-rondele de castravete proaspat/murat
-foi de salata verde

MOD DE PREPARARE:

Hamburgerii se pun in tigaia bine incinsa cat sunt inca congelati.Dupa ce sunt bine facuti,eu i-am lasat cam 4-5 minute pe fiecare parte,se aranjeaza in chifla de hamburger unsa cu maioneza,ketchup,dupa care se adauga ingredientele dorite de fiecare.

 
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

 

 

Comentarii facebook

comentarii/comentariu