Ionela 10 min. 15 min.

Un gem care poate fi folosit atat ca inlocuitor ar clasicului ketchup cat si pentru marinarea carnurilor.Este dulce si picant.Delicios.

INGREDIENTE:

-400 GR.ROSII
-3 ARDEI IUTI
-300 GR.ZAHAR
-100 ML.OTET BALSAMIC
-UN PRAF DE SARE
-UN ARDEI GRAS SAU KAPIA

MOD DE PREPARARE:

1.Se pun rosiile,ardeii iuti si ardeiul bine spalate intr-un robot de bucatarie si se mixeaza bine pana la omogenizare.
2.Se pun intr-o oala si se adauga zaharul,praful de sare si otetul balsamic.Se pun la foc mic pana cand scade si ajunge la consistenta gemului.

Se foloseste ca atare inlocuind ketchupul sau sosul de rosii sau se poate folosi la marinarea carnii.Eu l-am folosit pentru a face un piept de pui tras la tigaie a carui reteta o gasiti aici si pentru a face niste coaste de porc la gratar.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu