Ionela

Da.Ati citit bine.Friganelele,cel mai simplu desert al  copilariei mele si cred ca a multora dintre voi. De data aceasta  eu am vrut sa fac ceva mai special si le-am oferit aceasta reinterpretare.

Cel mai simplu si rapid desert ,ale carui ingrediente sigur le aveti prin casa.Le puteti umple cu gem,dulceata,crema de ciocolata,personalizandu-le dupa gusturile voastre. Ai mei au fost de acord ca sunt mult mai bune decat originalele asa ca va invit si pe voi sa le incercati.

INGREDIENTE:

-10 FELII PAINE FELIATA(de preferat toast)
-150 ML LAPTE
-2 OUA
-2 LINGURI DE ZAHAR
-OPTIONAL COAJA DE LAMAIE/PORTOCALA,ESENTA DE ROM SAU ALTE CONDIMENTE
-ULEI PENTRU PRAJIT
-ZAHAR PUDRA PENTRU PUDRAT

MOD DE PREPARARE:

Intai pregatim amestecul pentru dat rulourile inainte de a le praji.Ouale se bat cu zaharul si cu condimentele alese dupa care se adauga laptele si se bate bine pana la omogenizarea completa.
Feliilor de paine li se taie capetele dupa care feliile se intind bine cu ajutorul unui sucitor.Dupa aceea se ung cu gem/dulceata/crema de ciocolata si se ruleaza strans.
Rulourile astfel formate se trec prin amestecul de ou cu lapte si se pun la prajit.se intorc pe fiecare parte iar atunci cand sunt complet rumenite,se scot pe un servetel de hartie dupa care se pudreaza cu zahar pudra din belsug.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu