Ionela

O metoda de pregatire a macroului care cu siguranta o sa va placa.

INGREDIENTE:

-4 bucati file de macrou
-300 ml suc de rosii
-o lingura zahar
-o ceapa de marime medie
-3 catei de usturoi
-2 foi de dafin
-o lamaie de marime medie
-sare si piper dupa gust
-o lingura ulei

Pentru couscous

-o cana couscous
-o cana apa/supa
-sare si piper dupa gust
-2 lingurite unt

MOD DE PREPARARE:

Inainte de toate facem sosul.Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul dupa care le calim intr-o cratita in care am pus uleiul.Cand ceapa si usturoiul sunt moi,adaugam sucul de rosii,zaharul si foile de dafin dupa care potrivim de sare si piper.Dam sosul in clocot.
Cand sosul da in clocot ,adaugam fileurile de macrou si le asezam astfel incat sa fie acoperite de sos.Lasam fileurile sa fiarba in sos 15 minute.
La final adaugam o lamaie taiata felii si mai lasam pe foc un minut.
In timp ce fierbe macroul,pregatim couscous-ul astfel: punem couscous-ul intr-un castron si peste el adaugam untul,sare si piper dupa care adaugam apa/supa fierbinte si acoperim cu un capac pentru ca couscous-ul sa absoarba apa/supa.Se lasa circa 5 minute,pana cand couscous-ul a absorbit toata apa dupa care se amesteca cu ajutorul unei furculite.Se gusta si se potriveste de sare,daca mai este nevoie.Regula de preparare a couscous-ului este ca la o masura de couscous folosim o masura de lichid.
Pe o farfurie asezam cateva linguri de couscous peste care punem un file de macrou si putin sos.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu