Ionela 10 min. 30 min.

Anul acesta,pentru ca de Paste sunt inca la dieta,trebuie sa adaptez si reteta de drob.Asta seara am facut un test si a iesit delicios asa ca avem si reteta de drob pentru Paste.

INGREDIENTE:

-600 GR.PIEPT DE PUI

-2 MORCOVI DE MARIME MEDIE

-O LEGATURA PATRUNJEL VERDE

-O LEGATURA MARAR VERDE

-O LEGATURA CEAPA VERDE

-O LEGATURA USTUROI VERDE

-2 LINGURITE SARE

-O LINGURITA PIPER

-2 LINGURITE RASE BICARBONAT

Puteti adauga si putin ficat de pui dat prin robot(eu de aceasta data nu am avut pentru ca mi-a venit ideea pe loc,dar de Paste cu siguranta voi pune).

MOD DE PREPARARE:

1.Pieptul de pui se toaca in robot,se adauga morcovul dat prin razatoarea fina si scurs bine,ceapa si usturoiul verde tocate marunt,mararul si patrunjelul tocate marunt si se mai amesteca putin in robot.

2.Se adauga sarea,piperul si bicarbonatul dizolvat in 50 ml apa si se amesteca bine cu mana.

3.Se pune compozitia in tava de chec/cozonac unsa cu ulei(eu am folosit niste mini forme dreptunghiulare pentru portii individuale;puteti folosi si forme de briose)si se lasa la cuptor la foc mare timp de circa 30 minute sau pana cand se rumenesc frumos deasupra si cand apasati cu mana,carnea opune rezistenta(nu intra degetul in compozitie).

Un preparat simplu si rapid de facut din punctul meu de vedere.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu