Ionela

Daca veti gusta acesta shaworma,careia daca ii scoateti maioneza,este o shaworma nu numai sanatoasa ci si vegetariana,nu veti spune ca nu are carne.Este delicioasa si foarte, foarte aproape la gust de cea clasica dar nesanatoasa.Acest lucru a fost confirmat si de „expertul”meu in mancaruri nesanatoase si anume nepotelul meu care a fost de acord ca de acum inainte shaworma sa o facem numai asa.

 

INGREDIENTE PT.4 BUCATI:

De data aceasta am optat pentru niste lipii rapide pentru ca cele de shaworma necesita timp pentru a le prepara.Reteta este cea de la foile de tortilla.Pentru lipii avem nevoie de:

-300 GR.FAINA(de preferat neagra sau integrala dar eu de data aceasta nu am avut si am folosit alba)
-UN PRAF DE SARE
-O LINGURITA CU VARF DE PRAF DE COPT
-2 LINGURI ULEI DE MASLINE
-APA CALDUTA CAT CUPRINDE

Ingredientele pentru umplutura sunt:

-300 GR.DOVLEAC
-500 GR.CIUPERCI
-MAIONEZA SANATOASA PREPARATA CA AICI
-KETCHUP
-300-400 GR.VARZA ALBA DULCE
-SARE SI PIPER
-O LINGURA OTET
-3 LINGURI ULEI DE MASLINE
-OPTIONAL CASTRAVETI ACRI

MOD DE PREPARARE:

1.Inainte de toate trebuie sa preparati maioneza pentru ca aceasta sa stea la rece si dupa aceea va ocupati de restul ingredientelor.Dupa aceea trebuie sa preparati salata de varza cu lingura de otet si cele 2 linguri de ulei de masline,sare si piper.Dupa,trecem la  dovleac.Eu  l-am curatat,l-am taiat ca pe cartofi,l-am amestecat cu o lingura de ulei de masline,sare si piper si l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dupa care l-am bagat la cuptor pana cand s-a inmuiat dovleacul,amestecand din cand in cand pentru a nu se arde.

2.Lipiile le-am facut astfel:am pus faina cu sarea,uleiul de masline si praful de copt intr-un castron si am turnat apa calduta pana cand a rezultat un aluat potrivit.Pentru ca lipiile sa fie calde,nu le-am facut pana cand nu am terminat cu restul ingredientelor,astfel ca am lasat aluatul acoperit pana cand i-a venit randul.

3.Cat timp dovleacul statea in cuptor,am facut si ciupercile.Le-am curatat,le-am taiat felii si le-am presarat cu piper.Am uns o tigaie non-aderenta cu ulei de masline si am pus ciupercile la foc mediu,intorcandu-le ca pe gratar.Pentru a avea consistenta apropiata de cea a carnii,le-am lasat mai „al dente”.Dupa aceea le-am scos pe o farfurie si am presarat sare peste ele.

4.Dupa ce am terminat cu ciupercile,era si dovleacul gata astfel incat l-am scos si pe el si l-am pus pe o farfurie,dupa care m-am apucat de lipii.Am impartit compozitia in 4 bucati egale si le-am intins pe masa presarata cu faina.Dupa aceea le-am pus intr-o tigaie non-aderenta incinsa si le-am lasat pe fiecare parte pana s-au rumenit putin cum se vede in imagine.

5.Dupa aceea am trecut la montat shaworma.Am uns lipia cu ketchup si maioneza,am pus dovleac si ciuperci,dupa aceea salata de varza si am rulat-o.Asta a fost tot.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu