Ionela

SAM_6016

Daca sunteti consumatori de nuci,aceasta prajitura nu are cum sa nu va placa.Iar crema de vanilie…mmm.A fost prima data cand am incercat-o si a iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE:

PT.BLATUL DE NUCA:

-8 ALBUSURI

-200 GR.ZAHAR

-200 GR.NUCA MACINATA

-5 LINGURI FAINA

PT.CREMA DE VANILIE:

-8 GALBENUSURI

-100 GR.ZAHAR

-200 ML.LAPTE

-3 LINGURI FAINA

-ESENTA DE VANILIE/PASTAIE DE VANILIE(SAU O CANTITATE DIN ZAHAR POATE FI INLOCUITA CU ZAHAR PUDRA CU AROMA DE VANILIE)

-200 GR.UNT LA TEMPERATURA CAMEREI

MOD DE PREPARARE:

BLATUL SE PREPARA ASTFEL:

1.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga putin cate putin zaharul si se bat in continuare pana cand obtinem o spuma ferma ca cea de bezea.

2.Dupa aceea se adauga faina in ploaie si nuca macinata si se mai amesteca cu grija de jos in sus pana la incorporarea completa a acestora.

3.Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava de cuptor) si se da la cuptor la 180 de grade timp de circa 35 minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Intre timp pregatim CREMA.Aceasta se prepara la bain marie astfel ca vom avea nevoie de un vas cu apa fiarta pe foc si un alt vas in care vom pregati crema.Ea se prepara astfel:

1.Amestecam galbenusurile cu zaharul,se adauga faina toata se amesteca dupa care se adauga si laptele treptat pentru a nu se forma cocoloase.Se amesteca pana cand se topeste zaharul.Cand zaharul este dizolvat,se pune amestecul pe bain marie si se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa.

2.Cand este gata se lasa sa se raceasca.Intre timp batem untul spuma si adaugam din crema obtinuta cate o lingura pana cand incorporam toata crema in unt.

La final montam prajitura punand crema peste blat dupa care se da la rece pentru minim o ora.O puteti decora dupa preferinte.Eu am folosit ciocolata topita.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Sursa:barbatlacratita

Comentarii facebook

comentarii/comentariu