Ionela

10558853_712479438824958_1171065192_o

Din dorinta de a elimina pe cat posibil alimentatia de tip fast food ,am reusit sa fac aceasta reteta care este foarte apropiata de cea binecunoscuta si iata ce a iesit.Delicioasa va spun si poate fi sanatoasa daca o facem la cuptor.

 

INGREDIENTE:

-500 gr.piept de pui
-aluat tempura- reteta o gasiti aici
-fulgi de porumb
-optional ulei pentru prajit

Pentru sosul de usturoi pregatim o maioneza rapida  in care adaugam cativa catei de usturoi si amestecam bine.
MOD DE PREPARARE:

Pieptul de pui se spala si se taie fasii lungi.
Se prepara aluatul tempura iar fulgii de drojdie se sfarama putin cu mana intr-o farfurie separata.
Cand avem totul pregatit,incingem uleiul sau pregatim cuptorul(200 grade).Aici alegem,fie ii prajim, fie ii bagam la cuptor pe hartie de copt unsa cu ulei.
Se iau fasiile de pui,se dau intai prin aluat tempura,dupa care se dau prin fulgii de porumb si se prajesc/baga la cuptor.
Cand sunt gata se lasa la scurs pe servetele de hartie si se servesc imediat pentru ca atunci cand se racesc nu mai au textura crocanta.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu