Ionela

O reteta care merge pe premiza ca experimentele intotdeaua ies mai bine decat retetele facute ca la carte.

De ce zic asta? Pentru ca in aceasta seara,avand la dispozitie mai nimic ca si ingrediente si o familie ai carei membrii desi sunt la dieta,cer in fiecare seara,negresit,ceva dulce,daca se poate si cat mai rapid;a trebuit sa improvizez aceasta reteta care,fara lipsa de modestie va spun ca este super delicioasa.Crontanele le-am numit eu pentru ca sunt si  crocante si moi in acelasi timp, apropiate foarte mult de minciunelele pe care le facea bunica in copilarie.In plus sunt si foarte usor de facut si sunt si spornice.Eu am facut pentu 4 persoane,doar jumatate din cantitatea de aluat,cealalta jumatate am bagat-o in frigider si maine voi mai face o tura.

INGREDIENTE:

-UN OU
-UN PRAF DE SARE
-ESENTA DE VANIILIE/COAJA DE LAMAIE
-2 LINGURI DE ZAHAR
-O LINGURA IAURT/SMANTANA
-O LINGURITA RASA DE PRAF DE COPT
-UN VARF DE LINGURITA DE BICARBONAT DE SODIU
-200 ML.SIFON
-FAINA CAT CUPRINDE
-2 LINGURI ULEI
-ULEI PENTRU PRAJIT
-SCORTISOARA SI ZAHAR PUDRA PENTRU DECOR
MOD DE PREPARARE:

Oul se bate cu praful de sare,zaharul si esenta,dupa care se aduga iaurtul si se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga praful de copt si bicarbonatul si se amesteca dupa care adaugam sifonul si amestecam ca sa se omogenizeze.
Acum este timpul sa adaugam  faina in ploaie,putin cate putin pana iese un aluat nu foarte tare,pe care sa il putem intinde foarte subtire.
La sfarsit se adauga uleiul si se framanta pana cand acesta este incorporat complet.
Se ia cate o bucatica de aluat si se intinde pe masa presarata cu faina si se intinde cat se poate de subtire dupa care se taie in forma dorita(eu am folosit un instrument pentru taiat pizza si am taiat fasii lungi si triunghiuri).Cu cat aluatul este intins mai subtire,cu atat la prajire va face mai multe bule si va fi mai crocant.
Bucatelele se prajesc pe ambele parti in ulei si se scot pe hartie absorbanta dupa care se servesc pudrate cu scortisoara si zahar pudra.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

 

Comentarii facebook

comentarii/comentariu