Ionela 70 min. 20 min.

De cand am facut prima data acesti covrigi ,nu ne mai saturam de ei.Sunt deliciosi si sunt la fel de buni si a doua zi, spre deosebire de cei din comert.

INGREDIENTE:
-500 GR.FAINA
-10 GR.DROJDIE USCATA
-CIRCA 300 ML.APA CALDUTA(aluatul trebuie sa fie nu prea tare ,atat cat sa nu se lipeasca de maini,ca aluatul de pizza)
-2 LINGURITE RASE DE SARE
-O LINGURITA ZAHAR
-O LINGURA ULEI
PT. OPARIT COVRIGII:
-O LINGURA BICARBONAT
-2 LINGURITE SARE
-APA
MOD DE PREPARARE:
1.Inainte de toate ne apucam de aluat pentru ca trebuie sa creasca.In apa calduta punem drojdia si zaharul,amestecam si lasa 5 minute.Intr-un castron punem faina si sarea dupa care adaugam putin cate putin amestecul de apa cu drojdie si framantam bine.Adaugam uleiul si mai framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul(circa o ora).
2.Cand aluatul a crescut,presaram faina pe blatul de lucru(sau ungem cu ulei)luam bile de aluat(de marimea unui pumn) pe care incepem sa le rulam pentru a forma un snur nu foarte subtire pe care ulterior il impletim in forma de covrig.
3.Intr-o cratita punem apa(circa 1 litru)si adaugam sarea si bicarbonatul si dam in clocot.Cand covrigii sunt formati, ii punem in apa fiarta(pe rand)si ii lasam pana cand se ridica la suprafata dupa care ii mai lasam 10 secunde.Ii scoatem cu ajutorul unei spumiere si ii punem intr-o tava pe hartie de copt.Acum puteti presara pe ei sare,susan,mac sau orice altceva mai doriti.
4.Se dau la cuptor la foc maxim timp de circa 20 minute sau pana cand se rumenesc frumos iar daca apasati usor cu degetul pe ei,aluatul revine la forma initiala.
Din acest aluat va ies circa 10 bucati.In dieta Rina se pot consuma 5 buc/pers.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu