Ionela 70 min. 15-20 min.

Cele mai pufoase si gustoase cornulete de post.

Nu cred ca mai este nevoie sa va scriu o descriere detaliata a acestor cornulete.Aluatul este unul pufos,umplutura o las la alegerea voastra.Eu am optat pentru un gem de zmeura si nutella.Mmm…delicios.

INGREDIENTE:

-500 GR.FAINA
-10 GR.DROJDIE USCATA
-60 GR.ZAHAR
-UN PRAF DE SARE
-40 ML.ULEI
-300 ML.APA CALDUTA
-COAJA DE LAMAIE/PORTOCALA
-O ESENTA DE ROM
PT.UMPLUTURA: GEM,DULCEATA,CREMA CIOCOLATA.
MOD DE PREPARARE:
1.Se amesteca laptele cu apa ,ambele caldute,sau,in cazul in care folositi doar apa,punem apa calduta intr-un vas,si adaugam peste ea drojdia uscata si zaharul,amestecam bine si lasam deoparte cateva minute pana cand se activeaza drojdia(incepe sa faca spuma)
2.Intr-un castron punem faina si praful de sare,dupa care adaugam adaugam apa cu drojdia si incepem sa framantam pana aproape de omogenizarea completa.
3.Adaugam uleiul putin cate putin si framantam in continuare pana cand tot uleiul este incorporat si aluatul este unul omogen.
4.Cand aluatul este omogen,il ungem pe toate partile cu putin ulei ,il acoperim cu un servet si il lasam sa creasca circa o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

5.Cand aluatul a crescut,presaram faina pe blatul de lucru(sau ungem cu ulei)luam bile de aluat pe care le intindem in forma rotunda dupa care taiem triunghiuri cu ajutorul unui cutit pentru pizza sau a unui cutit normal.Punem umplutura dorita in partea mai lata a triunghiului dupa care rulam.

6.Punem cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca la loc cald timp de circa 10-15 minute,timp in care preincalzim cuptorul la 180-190 grade.
7.Inainte sa le bagam la cuptor, ungem cornuletele cu apa amestecata cu bicarbonat de sodiu(asa vor prinde acea culoare frumoasa,maronie ,fara a-i unge insa cu ou).
8.Se dau la cuptor timp de circa 15-20 minute sau pana cand cornuletele sunt frumos rumenite si cand apasam pe ele,aluatul revine la forma initiala.
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!
 

Comentarii facebook

comentarii/comentariu