Ionela

 

cornulete

Pentru ca aveam pofta de niste cornulete fragede dar aveam foarte multe retete cu drojdie,am cautat prin caietul bunicii si am gasit si aceasta reteta fara drojdie,care se face destul de rapid si e foarte usor de facut.In reteta originala,evident ca grasimea utilizata era untura dar eu am decis sa o inlocuiesc cu unt si vreau sa va spun ca au iesit minunate.Un gust de unt,lapte,mmmm….o desfatare pentru simturi.Va invit sa le incercati.

INGREDIENTE:

100 GR.UNT LA TEMPERATURA CAMEREI
100 GR.ZAHAR PUDRA
UN PRAF DE SARE
1/2 LINGURITA PRAF DE COPT
ESENTA DE VANILIE
1 OU
190 GR.FAINA(CAM 8 LINGURI)
PT.UMPLUT:DULCEATA,NUCI,RAHAT,ETC

MOD DE PREPARARE:

Se amesteca untul cu zaharul pudra si se freaca bine pana la omogenizarea completa(pana obtinem o crema de unt).
Se adauga oul,praful de sare,esenta si se amesteca bine in continuare pana la incorprarea completa a acestuia.
Separat amestecam faina cu praful de copt dupa care le punem peste amestecul de unt si amestecam pana la incorporarea completa a fainii.
Aluatul astfel obtinut se da la rece pentru minim 30 minute,ca sa poata fi lucrat.
Intre timp incingem cuptorul la 180 grade si ne pregatim pentru umplerea si coacerea cornuletelor.
Pentru umplut eu am folosit miez de nuca pus intreg si vreau sa va spun ca au fost foarte bune.
Cand aluatul este destul de rece ca sa poata fi lucrat,il scoatem de la frigider si il intindem in forma rotunda pe o planseta pudrata cu faina.Grosimea aluatului trebuie sa fie de circa 3 mm.
Cand aluatul are forma rotunda,taiem cu ajutorul unui cutit sau a unei role pentru pizza,in forma de triunghiuri iar la baza(partea mai lata) puneti umplutura,dupa care rulati si veti avea forma de cornulet.
Se dau la cuptor 180 grade timp de circa 20 minute.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu