Ionela 10 min. 15 min.

De ce sa ne ferim de aperitivele cu maioneza daca le putem face sanatoase si la fel de gustoase?

INGREDIENTE:

-350 GR.CONOPIDA
-UN CATEL DE USTUROI
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-25 ML.LAPTE DE VACA SAU DACA TINETI POST,LAPTE DE SOIA
-50 ML.ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN
-O LINGURITA ZEAMA DE LAMAIE

MOD DE PREPARARE:

1.Curatam conopida si o desfacem in buchetele,dupa care o punem la fiert in apa cu sare.

2.Cat timp fierbe conopida,facem maioneza rapida.Se pune laptele intr-un vas de blender,se adauga uleiul si zeama de lamaie.

3.Se introduce blenderul la fundul vasului si se mixeaza pana cand se intareste putin dupa care se ridica blenderul la suprafata si se mixeaza inca putin pana cand se intareste toata compozitia.
Mixarea nu dureaza mai mult de 30 de secunde la aceasta cantitate.
Dupa aceea se adauga sare si piper dupa gust.Daca o folositi pentu alte preparate,puteti adauga si putin mustar sau mai multa zeama de lamaie.
4.Cand este gata maioneza,care ar trebui sa arate cam asa,se pune la frigider.
Reteta video : https://www.youtube.com/watch?v=2mr0cGqrEe0
5.Cand conopida este fiarta(se incearca cu o furculita),se scurge de apa si se paseaza cu ajutorul unui blender,dar nu foarte bine(se mai lasa bucati mai mari ca sa aiba o consistenta placuta) si se lasa sa se raceasca.Eu am adaugat si putin piper cand am pasat-o.

6.Dupa ce s-a racit conopida,se adauga maioneza ,catelul de usturoi zdrobit si se amesteca bine.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu