Ionela 75 min. 15 min.

Acesti coltunasi au devenit preferatii nostri in ziua de carbohidrati din cadrul dietei pe care o urmam.

Voi puteti folosi si alte umpluturi gen carne,spanac sau alte legume.Mie acestia mi se par cele mai satioase si in plus,nefolosind combinatii nepotrivite ,sunt si sanatosi.In plus ,in aceasta varianta sunt si de post .Puteti face mai multi si ii puteti congela ,dupa care ,la nevoie ii scoateti si ii bagati in cuptor.Sunt la fel de deliciosi.

INGREDIENTE:

-500 GR.FAINA

-10 GR.DROJDIE USCATA

-CIRCA 300 ML.APA CALDUTA(aluatul trebuie sa fie nu prea tare ,atat cat sa nu se lipeasca de maini,ca aluatul de pizza)

-2 LINGURITE RASE DE SARE

-O LINGURITA ZAHAR

-O LINGURA ULEI

PT.UMPLUTURA:

-300 GR.CIUPERCI

-3 CATEI DE USTUROI

-O CEAPA MICA

-UN MORCOV DE MARIME MEDIE

-UN DOVLECEL(optional)

-O LINGURA RASA FULGI DROJDIE(optional)

-SARE SI PIPER DUPA GUST

-VERDEATA(optional)

MOD DE PREPARARE:

1.Inainte de toate ne apucam de blat pentru ca trebuie sa creasca.In apa calduta punem drojdia si zaharul,amestecam si lasa 5 minute.Intr-un castron punem faina si sarea dupa care adaugam putin cate putin amestecul de apa cu drojdie si framantam bine.Adaugam uleiul si mai framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul(circa o ora).

2.In timp ce aluatul creste,ne ocupam de umplutura.Ceapa si usturoiul le curatam si le tocam marunt.Morcovul si dovlecelul le curatam si le dam prin razatoarea fina.Ciupercile le curatam si le taiem julienne(fasii subtiri).Intr-o tigaie non-aderenta punem ceapa si usturoiul si le”calim”putin cu 2 linguri de apa.Adaugam restul legumelor ,sare si piper si mai adaugam putina apa(100 ml).Lasam pe foc pana cand se evapora toata apa si legumele se inmoaie.La final putem adauga fulgii de drojdie.Verificam daca mai este nevoie de sare si piper si lasam deoparte.

3.Cand aluatul este gata,se iau bucati din el si se intind pe masa presarata cu faina.Grosimea aluatului trebuie sa fie de circa 3-4 mm.Decupam cerculete de aluat.punem o lingurita de umplutura in mijlocul aluatului,ungem aluatul pe margine cu putina apa si inchidem coltunasul,suprapunand marginile.

4.Coltunasii astfel formati se pun intr-o tava pregatita cu hartie de copt.Se ung cu putina apa amestecata cu putin bicarbonat de sodiu.

5.Se dau la cuptor la 200 grade timp de circa 15 minute sau pana cand se rumenesc deasupra.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

 

 

 

Comentarii facebook

comentarii/comentariu