Ionela

Aceste clatite pot fi servite si ca aperitiv,umplute cu somon sau paste afumat,cu branza sau cu orice altceva mai doriti dar pot fi servite si ca fel principal,alaturi de un sos de branza cu iaurt ,asa cum am facut si noi.

INGREDIENTE:

-2 OUA
-O LINGURITA ZAHAR
-UN PRAF DE SARE(nu mai mult pt ca este si branza sarata deja)
-UN PRAF DE PIPER
-450 ML.LAPTE
-10 LINGURI FAINA

MOD DE PREPARARE:

Se pregateste aluatul de clatite ca si cel clasic de clatite.Batem ouale cu praful de sare,piperul si cu zaharul dupa care adaugam alternativ faina,subtiem cu lapte,iar adaugam faina si subtiem cu lapte.Se procedeaza asa pentru ca aluatul sa nu faca cocoloase.
Adaugam praful de copt in aluatul care trebuie sa aiba consistenta celui clasic de clatite,  dupa care adaugam uleiul si amestecam pana la incorporarea completa a acestuia.
Cand aluatul este gata,adaugam branza rasa si verdeata spalata si tocata marunt. Optional puteti adauga feliute taiate subtire de carnati afumati,ciuperci,porumb dulce, etc. Totul se poate personaliza in functie de gusturile fiecaruia.
Clatitele se coc pe rand in tigaie,pe ambele parti,pana cand sunt rumene iar cand sunt gata fie se servesc ca atare,fie,si aici aveti mai multe variante: le puteti face diverse umpluturi sarate sau le puteti servi cu un sos de branza cu iaurt.
Pentru sos eu am amestecat pur si simplu branza rasa cu putin iaurt grecesc pana cand i-am dat consistenta dorita.Prima parte din sos am facut-o mai groasa pentru ca am folosit-o la umplut clatitele ,iar cealalta,mai diluata,cu mai mult iaurt,pentru a inmuia pur si simplu clatitele in el.Pentru copii,le puteti unge cu ketchup de casa si le puteti umple cu piept de pui afumat sau cu legume…v-am spus,combinatiile posibile sunt infinite.

 
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu