Ionela

rp_10526359_801757979858018_1024604065_o-1024x682.jpg

Poate o sa vi se para ciudat si poate veti spune „ei niste clatite,cine nu stie sa faca clatite..”dar sa stiti ca eu am descoperit ca foarte multe persoane nu stiu sa faca clatite clasice.De aceea am zis ca ar trebui sa pun si aceasta reteta pe site,pe care am facut-o de nenumarate ori si trebuie sa spun ca nu am dat gres cu ea niciodata.

Trebuie sa va spun ca aluatul de clatite e foarte versatil si foarte usor de modificat.Daca nu aveti cate oua cat scrie in reteta,puteti incerca si cu mai putine,daca nu aveti lapte puteti incerca si cu sifon,apa minerala sau chiar apa.Puteti alege orice umplutura de la clasica dulceata pana la sosul de portocale de la vestitele crepes frantuzesti,clasica crema de ciocolata sau pur si simplu miere cu fructe proaspete.Eu am ales de aceasta data o dulceata de zmeura.

INGREDIENTE:

-2 OUA

-100 GR.FAINA

-300 ML.LAPTE/SIFON/APA

-AROME

-2 LINGURI ZAHAR

-O LINGURA ULEI

-UN PRAF DE SARE

-OPTIONAL ULEI PT.PRAJIT

 

MOD DE PREPARARE:

1.Ouale se bat cu praful de sare si cu zaharul,se adauga aromele,uleiul si 3-4 linguri de lapte dupa care se adauga faina.

2.Se bate cu telul pana cand amestecul este omogen dupa care se subtiaza cu laptele ramas,treptat.Compozitia se face cu 1/2 ora inainte pentru ca faina sa se mai umfle.Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanii lichide.

3.Clatitele se prajesc fie intr-o tigaie de fonta(ar fi ideal)fie intr-o tigaie non-aderenta.Se infierbanta tigaia si se unge cu putin ulei.Se ia cate un polonic din compozitie si se toarna in centrul tigaii dupa care se invarteste repede ca aluatul sa fie distribuit uniform.Se pune pe foc si se lasa circa 2 minute ca sa se rumeneasca putin dupa care se intoarce cu ajutorul unei spatule si se mai lasa pana cand se rumeneste putin si pe cealalalta parte. Cand este gata se scoate pe o farfurie.

4.Se procedeaza asa pana cand terminam tot aluatul,suprapunand clatitele pentru ca acestea sa ramana moi.

5.Cand sunt gata toate clatitele,ele se umplu dupa preferinte sau se pot consuma simple presarate cu zahar pudra.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu