Ionela

SAMSUNG CSC

Aceasta ciorbita este inlocuitorul perfect al ciorbei de burta.

INGREDIENTE:

-4 LITRI APA
-750 GR-1000 GR.PIEPT DE CURCAN/PIEPT DE PUI
-3 GALBENUSURI DE OU
-300 GR.SMANTANA(EU AM FOLOSIT CU 15% GRASIME)
-2 MORCOVI
-O JUMATATE DE TELINA
-UN PASTARNAC
-O CEAPA
-2 LINGURI AMIDON(pt. ca smantana sa nu se taie)
-OTET SI USTUROI DUPA GUST
-SARE SI PIPER DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

1.Pieptul se pune la fiert in apa cu sare.Pe masura ce fierbe acesta va face o spuma care trebuie adunata.Cand zeama este curata si pieptul nu mai face spuma,se adauga legumele curatate si taiate bucati mari(le puteti lasa si intregi).Se mai lasa la fiert impreuna pana cand legumele si pieptul sunt fierte.
2.Cand au fiert legumele ele se scot din supa pentru ca si-au lasat deja aromele si se pot folosi la o salata.La ciorba insa nu mai avem nevoie de ele.Pieptul il scoatem din supa,il lasam putin sa se racoreasca timp in care pregatim amestecul pentru ingrosat ciorba.
3.Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu smantana si amidonul dupa care peste ele se toarna un polonic doua de supa si se amesteca bine.amestecul astfel obtinut se toarna in supa si se amesteca bine,lasandu-se pe foc inca 2-3 minute pana da in clocot.Dupa ce a dat in clocot se stinge focul si se potriveste de sare si piper.
4.La sfarsit adaugam usturoi zdrobit si otet dupa gust.
5.Cand zeama este gata,taiem pieptul fasii si il adaugam in ciorba.

Este o ciorba minunata,potrivita pentru dupa-amiezele friguroase de iarna si inlocuieste cu succes ciorba de burta,semanand la gust cu ea dar neavand aroma aceea de burta de vita.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu