Ionela

Am facut aceste chiftele in seara aceasta si a trebuit sa le gandesc astfel incat sa se incadreze in dieta dar sa si placa persoanelor din casa care nu sunt la dieta.Vreau sa va spun ca au fost delicioase si deloc fade(uscate) asa cum te-ai astepta de la niste chiftele din piept de pui.

INGREDIENTE:

-500 GR.PIEPT DE PUI
-2 MORCOVI DE MARIME MEDIE
-O CEAPA ROSIE
-2 CATEI DE USTUROI
-1/2 LINGURITA BUSUIOC USCAT
-1/2 LINGURITA OREGANO USCAT
-O LINGURITA BOIA DULCE
-O LINGURITA USTUROI GRANULAT
-SARE SI PIPER DUPA GUST(cam 2 linguite sare si o lingurita piper)

MOD DE PREPARARE:

Pieptul de pui se spala,se taie bucati si se toaca in robotul de bucatarie.Morcovii se curata si se dau prin razatoarea fina.Ceapa se curata si se toaca marunt iar usturoiul se zdrobeste.
Cand pieptul de pui este tocat,se adauga restul ingredientelor,se amesteca bine pana cand amestecul este omogen dupa care formam chiftele(puteti sa va umeziti mainile cu apa sau cu putin ulei pentru a nu se lipi amestecul de maini) pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam la cuptor la 200 grade,intorcandu-le in momentul in care sunt rumenite pe o parte sau le puteti „praji”intr-o tigaie non-aderenta unsa cu putin ulei.In cazul celei de-a doua variante puteti folosi un capac pentru a ajuta chiftelele sa se patrunda si in interior.Atentie sa nu intepati chiftelele pentru ca altfel vor iesi toate sucurile si chiftelele vor fi fade.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu