Ionela

Prima zi din aceasta dieta incepe cu ziua de proteine.Eu am ales sa mananc la pranz muschiulet de porc la gratar cu salata verde si,conform regulilor,la cina trebuia sa merg pe aceeasi proteina,adica tot carne de porc.Eu am optat la cina,pentru carne slaba tocata de porc pe care am preparat-o sub forma de chiftele,a caror reteta o aveti aici.

INGREDIENTE:

-100 GR.CARNE TOCATA DE PORC
-UN MORCOV DE MARIME MEDIE
-2 CATEI DE USTUROI
-O JUMATATE DE CEAPA
-SARE SI PIPER DUPA GUST
-OPTIONAL BOIA DULCE/IUTE

MOD DE PREPARARE:

Morcovul se spala,se curata si se da prin razatoarea mica.Ceapa se toaca marunt iar usturoiul se zdrobeste.
Morcovul,ceapa si usturoiul se adauga peste carnea tocata,se adauga sare si piper( cam o jumatate de lingurita de sare si un varf de lingurita de piper) iar daca se doreste,se adauga si un varf de lingurita de boia dulce sau iute,in functie de cum vreti sa fie produsul final.
Se amesteca bine toate ingredientele si se formeaza bilute de marimea unei mingi de ping pong,pe care le aplatizam cu podul palmei ,dupa care fie se pun la cuptor ,pe hartie de copt,pana cand sunt rumene pe ambele parti,fie se „prajesc” intr-o tigaie non-aderenta,fara a folosi ulei sau alta grasime.Se servesc cu o salata.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu