Ionela

SAMSUNG CSC

O reteta de post delicioasa si sanatoasa, desigur, daca aceste chiftele nu le prajim,ci lebagam la cuptor.

 

INGREDIENTE:

-5 CARTOFI MARIME MEDIE

-3 MORCOVI MARIME MEDIE

-O CEAPA

-5 CATEI DE USTUROI

-O LEGATURA MARAR

-O LEGATURA PATRUNJEL

-3-4 LINGURI FAINA/PESMET(trebuie sa iasa o compozitie legata)

-SARE SI PIPER DUPA GUST

-OPTIONAL 2-3 LINGURI FULGI DE DROJDIE

-OPTIONAL DOVLECEI SAU ALTE LEGUME CU CARE PUTETI INLOCUI O PARTE DIN MORCOVI SAU CARTOFI

 

MOD DE PREPARARE:

1.Cartofii si morcovii  se spala, se curata si se dau prin razatoarea mica dupa care se storc bine.

2.Dupa ce ati stors legumele,ele se pun intr-un castron si peste ele se adauga catei de usturoi pisati, patrunjelul si mararul tocate marunt si ceapa tocata marunt.

3.Se amesteca bine dupa care se adauga sare si piper dupa gust si se mai amesteca in continuare pana la omogenizarea completa.

4.La final se ia cate o lingura din amestec si se pune intr-o farfurie in care in prealabil am pus faina/pesmet si se da bine prin faina/pesmet si se da forma de chiftea.

5.La final se prajesc in ulei incins sau se introduc la cuptor pana cand sunt usor aurii.Se servesc cu mustar sau cu o salata.

 

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu