Ionela

O minune de ceai din o minune de ciuperca.Un ceai facut numai din ingrediente naturale.Multumesc persoanei care a avut placerea de a mi le dona atat pentru ciuperca Kombucha cat si pentru cea de kefir.Promit ca le voi da si eu mai departe atunci cand se vor inmulti suficient.

In timp ce unii dintre dumneavoastra poate stiu,altii poate se intreaba ce este KOMBUCHA.Eu am aflat de ea de la sora mea care sufera de cand o stiu de constipatie.Ea la randul ei a primit-o de la cineva si band in fiecare zi acest ceai care se spune ca are proprietati nemaipomenite,s-a vindecat.Ea nu a avut sa-mi dea pentru ca inca nu se inmultise dar am gasit o persoana care mi-a dat aceasta ciuperca fara a cere bani spre deosebire de alte persoane care cer niste sume exorbitante pe ambele ciuperci.

Ei cand am aflat de ea evident ca am zis sa cercetez,eu Toma necredinciosul.Si am cercetat.Nu am gasit nimic rau despre ea pe niciun site,nici romanesc,nici strain.Numai lucruri bune.Si acum sa va fac un rezumat si dumneavoastra din variile surse citite:

CE ESTE KOMBUCHA?

Aici eu am ciuperca mama si doi pui.

Ciuperca de kombucha arata ca o clatita americana si este formata dintr-o colonie de nu mai putin de 12 specii de microorganisme. Colonia este compusa din bacterii “prietenoase” si ciuperci, care transforma zaharul in care cresc, precum si principiile active ale ceaiului negru sau verde, in substante care imbogatesc flora intestinala care ajuta la mentinerea sanatatii. Am incercat sa adaug miere in loc de zahar brun insa mi-am omorat o kombucha in felul acesta. Mierea contine antibiotic natural care distru imediat coloniile de bacterii “prietenoase”. Puteti adauga miere la final dar nu in borcanul cu ciupera, ci separat. E bine de stiut ca bautura poate fi consuma atunci cand pH-ul este sub 4. De asemenea e bine de stiut, ca pe masura ce consuma/digera zaharul, cultura de kombucha produce:

  1. Un numar de acizi organici.
  2. Vitamine cum ar fi complexul de vitamina B (B1, B2, B3, B6, B12), acidul folic, vitaminele C, D, K, PP.
  3. Minerale cum ar fi : Fier, Mangan, Magneziu, Potasiu, Calciu, Cupru, Zinc, si de asemenea alti 14 acizi aminati precum si o multitudine de substante vegetale active (pana la 1000) cum ar fi: polifenoli, flavone si izoflavonoide
  4. Aminoacizi, enzime si microorganisme probiotice vii:
  • Acid glucoronic – cel mai puternic detoxifiant al organismului.
  • Acid lactic – esential pentru sistemul digestiv. Asista circulatia sangelui, previne constipatia, previne cancerul prin reglarea pH-ului din sange.
  • Acid acetic – este un conservant puternic si are proprietatea sa anuleze bacteriile daunatoare.
  • Acid usnic – un puternic antibiotic care poate lupta impotriva multor virusi.
  • Acidul oxalic – ajuta la producerea de energie intercelulara.
  • Acit butiric – ajuta la combaterea infectiei cu candida.
  • Acid malic – ajuta la detoxifierea ficatului.

CUM SE PREPARA CEAIUL?

Pentru doi litri de ceai avem nevoie de:

-O CIUPERCA KOMBUCHA

-8 LINGURI DE ZAHAR

-2 LITRI DE APA

-4 LINGURITE SAU 4 PLICULETE DE CEAI VERDE SAU NEGRU(inca nu am incercat cu altfel de ceai dar atunci cand voi avea mai multe voi incerca pt ca se spune ca nu traieste decat in aceste ceaiuri)

Cum se prepara:

1.Intr-un vas cu apa clocotita se pune ceaiul, se acopera si se lasa sa infuzeze vreme de 15 minute, dupa care se strecoara si se amesteca bine cu zaharul.

2.Ceaiul astfel obtinut se lasa sa se raceasca complet, pana ajunge la temperatura camerei, dupa care se pune intr-un borcan cu gura larga.

3.Daca se face pentru prima data,se adauga in borcan  Kombucha.Daca se face a doua oara,trebuie pastrata 10% din cantitatea anterioara de ceai si pusa odata cu ciuperca.Asa se va proceda de fiecare data cand schimbam ceaiul.

4.Ceaiul cu zahar va fermenta imediat, dar se lasa sa stea 8-12 zile, dupa care se filtreaza. Acest timp este necesar pentru ca microorganismele prietenoase din aceasta colonie sa aiba timp sa consume zaharul si sa-l transforme in substante cu efecte vindecatoare.

5.Dupa trecerea celor 8-12 zile, se face filtrarea prin tifon, iar lichidul obtinut se trage in sticlute, care se tin la rece (termenul de valabilitate este de 15 zile), in timp ce masa gelatinoasa ramasa se foloseste pentru noi culturi.

Atunci cand preparam Kombucha, trebuie sa avem in vedere cateva lucruri esentiale: in primul rand, toate vasele in care se face prepararea trebuie sa fie foarte curate, fara urma de hrana, care ar putea strica aceasta cultura. De asemenea, macerarea nu trebuie facuta in locuri neigienice, cu mirosuri grele (cum ar fi cel de prajeala) sau cu mult abur, intrucat altereaza calitatea preparatului.

LA CE FOLOSESTE?

Intern:

Constipatie, colita de putrefactie

Hemoroizi

Reumatism, guta

Prevenirea si combaterea aterosclerozei si hipertensiunii

Durerile de cap de origine nervoasa

Gripa, guturai, boli epidemice in general

Starile de anxietate, iritabilitate

Adjuvant in tratarea calculozei renale si biliare

Adjuvant in tratamentul cancerului

Atenuarea efectelor intoxicatiilor lente cu metale grele, gaze toxice, deseuri radioactive

De asemenea:

  • ajuta la curatarea colonului si a vezicii biliare
  • ajuta la obtinerea unei digestii sanatoase
  • indeparteaza colita si crampele stomacale
  • opreste diareea neinfectioasa
  • regleaza apetitul si reduce grasime
  • are efect de remisiune a lupusului
  • imbunatateste vederea si ajuta la vindecarea de cataracta si glaucom
  • eliminarea unor simptome ale diabetului zaharat si ale leuconevraxitei (sclerozei multiple in placi)
  • ajuta la eliminarea congestiilor cailor aeriene (astm)
  • mareste energia corpului si elimina multe toxine
  • ajuta la reducerea dependentei de alcool
  • imbunatateste simtul mirosulu
  • ajuta la indepartarea stressului si a insomniei
  • usureazã vindecarea de bronsita
  • actioneaza ca un laxativ usor, ajutând la evitarea si eliminarea constipatiei
  • mareste impulsul sexual
  • previne si vindeca infectiile vezicii urinare
  • calmeaza si relaxeaza
  • opreste durerile menstruale puternice

Aplicatii externe:

Amigdalita, dureri de gat

Ten cu aspect incarcat

De asemenea extern:

  • este un bun deodorant pentru subtioara
  • alina celulita
  • curata acneea, psoriazisul si alte boli ale pielii (eczeme) si o infrumuseteaza
  • ingroasa parul si intareste unghiile
  • in anumite cazuri, determina parul grizonat sa revina la culoarea sa naturala
  • alina arsurile cauzate de foc si de expuneri prelungite la soare
  • vindeca infectarea cu ciupercile din zona unghiilor

O sa ma intrebati:”Bine bine si numai bine face?”Da.O singura contraindicatie are dar eu sincera sa fiu am facut mai putin si nu a ajuns la starea de fermentare in bidon pentru ca l-am consumat rapid.Contraindicatia este si citez:

„Intrucat este un stimulent destul de puternic al digestiei, Kombucha va fi administrata cu prudenta in cazul gastritei hiperacide. De asemenea, va fi luata in doze mici la inceput de persoanele care sufera de colita de fermentatie, oprind administrarea imediat ce apar simptome neplacute.
Desi are un procent scazut de alcool (0,5%), acest remediu nu va fi consumat in cantitati foarte mari de catre cei care trebuie sa conduca masina, care au activitati ce necesita un inalt grad de precizie si control.”

De asemenea ma veti intreba:”Ce gust are?”Ce sa zic.Pentru noi este un gust pkacut mai ales ca il consumam rece.Este un amestec intre socata,bors si must.Probabil ca fiecare il percepe altfel dar mie chiar mi se pare ok.Daca ar reusi sa fac si din alt tip de ceai(menta,soc,tei)cred ca ar fi si mai bun.

Cat de curand o sa scriu un articol si despre ciuperca de kefir pentru ca si ea este la fel de minunata si valoroasa.Si daca putem avea kefir facut in casa,fara alte adaosuri si in plus cu proprietati curative adevarate de ce nu.

Oricum cand se vor inmulti suficient voi incepe sa donez din ambele si va voi anunta.Eu cel putin la cea de kefir am pornit de la o lingurita si acum am ajuns la 10 iar la kombucha am deja 2 pui dar sunt cam plapanzi(mai trebuiesc tinuti ca sa se intareasca)-asa cum se poate vedea si in poza(cea maro este ciuperca mama iar ceilalti doi sunt puii) deci se inmultesc destul de repede.Primul venit va fi si primul servit.Prioritate vor avea cei din Ploiesti si din zonele adiacente.

 

MULTA SANATATE CA-I MAI BUNA DECAT TOATE!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu