Ionela 10 min. 15 min.



INGREDIENTE:

-1 KG CARTOFI
-O LINGURITA SARE
-1/2 LINGURITA PIPER
-1/2 LINGURITA FULGI CHILLI
-2 LINGURI ULEI DE MASLINE

PENTRU SOS:

-250 GR.IAURT GRECESC SAU IAURT SCURS DE ZER
-2 CASTRAVETI DE MARIME MEDIE
-5 CATEI DE USTUROI(PUTETI PUNE MAI PUTIN DACA NU VA PLACE USTUROIUL ATAT DE MULT)
-O LEGATURA DE MARAR VERDE
-SARE SI PIPER DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

1.Se spala cartofii si se taie cubulete sau cum dorim.Se pun intr-un castron si se adauga peste condimentele si uleiul si se amesteca bine.

2.Se pune hartie de copt pe o tava de cuptor si se pun cartofii.

3.Se baga la cuptor la temperatura maxima timp de circa 40 minute,in functie de cuptor si de dimensiunea bucatilor de cartofi.Dupa circa 20 de minute se verifica si se intorc.
4.Intre timp se face sosul tzatziki.Se pune iaurtul intr-un castron.Castravetele se da pe razatoare si se stoarce bine.Se adauga peste iaurt,se pune sare si piper si se amesteca.Se adauga si usturoiul pisat si mararul tocat marunt.Se gusta si daca mai este nevoie se mai sareaza si pipereaza.

5.Se servesc impreuna.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

 

Comentarii facebook

comentarii/comentariu