Ionela

Din ce in ce mai multi participanti la concurs.Azi va prezint reteta dnei Monica Horoiu,o reteta foarte gustoasa pe care sper sa o votati.

INGREDIENTE:

-300 gr branza (de orice fel va place, eu am facut inclusiv cu branza de vaci proaspata)
-2 oua
-1/2 plic praf de copt
-sare, piper
-faina (aprox. 300 gr)

MOD DE PREPARARE:

Sfaramam branza  sau o dam pe razatoare (daca folosim cascaval, telemea sau orice alt fel de branza mai tare). Se pot folosi si mai multe feluri de branza in acelasi timp .
Adaugam ouale si faina amestecata cu praful de copt si trecem la framantat.
Cand obtinem un aluat destul de tare  formam bilute pe care le punem la prajit in ulei incins.
Uleiul trebuie sa acopere bilutele.
Aluatul trebuie sa fie destul de tare,altfel riscati ca la copt bilutele sa se desfaca si sa se faca precum o omleta, asa ca nu va zgarciti la faina.
Cand se desprind de pe fundul ceaunului si se ridica la suprafata, scoatem bilutele cu o paleta si le punem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu