Ionela

DSC_0285

O budinca sanatoasa si delicioasa,potrivita atat pentru cei mici cat si pentru cei mari,atat la micul dejun cat si ca desert.Eu am folosit indulcitor natural astfel ca aportul caloric a scazut foarte mult.

Ovazul reduce nivelul de colesterol,intăreşte sistemul imunitar,rotejează inima,reglează nivelul de zahăr din sânge,reduce riscul de diabet de tip 2,previne instalarea cancerului de sân,copiii sunt feriţi de pericolul astmului,reduce apetitul,te scapă de corvoada laxativelor,reglează nivelul tensiunii arteriale,reduce stresul oxidativ,ajută la controlul greutăţii corporale.

INGREDIENTE:

100 GR.FULGI DE OVAZ
500 ML LAPTE
INDULCITOR NATURAL/MIERE DUPA GUST
NUCI,SEMINTE,STAFIDE,FRUCTE DUPA GUST SI PREFERINTE
COAJA DE LAMAIE,ESENTE DUPA GUST

MOD DE PREPARARE:

Se pune laptele pe foc impreuna cu fulgii de ovaz si se lasa sa fiarba impreuna amestecand incontinuu pana cand ovazul absoarbe tot laptele si  compozitia se ingroasa.Trebuie sa aiba consistenta unei budinci.
Se ia de pe foc si se adauga indulcitorul/mierea si ce altceva mai dorim sa adaugam in ea:nuci,seminte, fructe,esente sau coaja de lamaie/portocala.Se poate servi atat rece cat si calda.

 
POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu