Ionela 10 min. 15 min.


INGREDIENTE:

-500 ML.LAPTE 1,5 % GRASIME
-50 GR.AMIDON DE PORUMB
-2 PLICURI ZAHAR VANILINAT(DACA AVETI PASTAIE DE VANILIE CU ATAT MAI BINE)
-INDULCITOR NATURAL DUPA GUST(EU AM FOLOSIT STEVIA)
-100 GR.MIEZ DE NUCA
-2 LINGURI RASE ZAHAR TOS

MOD DE PREPARARE:

1.Se pun nucile intr-o tigaie non-aderenta,se pune deasupra zaharul si se lasa pana cand se caramelizeaza zaharul dupa care se amesteca putin si se rastoarna pe o bucata de hartie de copt.Se lasa sa se raceasca dupa care se toaca mai marunt cu un cutit.

2.Se pune laptele pe foc si se indulceste dupa gust cu indulcitor.Se lasa sa ajunga la temperatura de fierbere.
3.Intre timp se amesteca intr-un castronel amidonul cu zaharul vanilinat si cu 3 linguri de apa rece.
4.Cand fierbe laptele se toarna amestecul de amidon si se amesteca bine pana cand se ingroasa.
5.Se pune in recipiente pentru servire si se pune deasupra nuca caramelizata.

Este light pentru ca reteta este pentru 4 persoane si nu contine decat foarte putin zahar-acela vanilinat si acela de la nuci.Si este si rapida.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu