Ionela 10 min. 15 min.

SAMSUNG CSC

Pentru ca a fost weekend si „ne-am permis” am zis sa fac un desert rapid si bun.Astfel am ajuns la briose.Bun.Si ce briose?Pai pentru ca ne place foarte mult combinatia ciocolata-cocos am zis sa o transpun si asa au iesit aceste briose deosebite si delicioase.

INGREDIENTE PT.6 BRIOSE:

-100 GR.FAINA
-O LINGURA CACAO
-1 OU
-80 GR.ZAHAR
-3 LINGURI ULEI
-100 ML.LAPTE BATUT(KEFIR,SANA,IAURT DILUAT CU PUTINA APA)
-1 LINGURITA BICARBONAT DE SODIU
-UN PRAF DE SARE

PT.INIMA DE COCOS:
-2 LINGURI FULGI NUCA DE COCOS
-O LINGURA ZAHAR PUDRA
-2 LINGURITE LAPTE

MOD DE PREPARARE:

1.Intr-un castron se amesteca faina cu pudra de cacao si cu bicarbonatul de sodiu,dupa care se lasa deoparte.

2.Intr-un alt castron se pun ouale,sarea si zaharul si se bat bine cu telul pana se albesc,dupa aceea se adauga uleiul si laptele batut si se amesteca pana se dizolva zaharul.

3.Amestecul obtinut se toarna peste faina amestecata cu pudra de cacao si se amesteca pana la omogenizare.

4.Umplutura pentru inima de nuca de cocos se pregateste astfel:se pun nuca de cocos si zaharul pudra intr-un castronas si se adauga putin lapte pana cand se face o pasta(eu am pus cam 2 lingurite).

5.Cand este gata si umplutura se incepe punerea in forme.Se pune cate o lingura de compozitie in fiecare forma dupa care se ia cu lingurita din umplutura si se pune in centru.La final se imparte restul de compozitie in forme,acoperind umplutura.

6.Se dau la cuptor la 180 grade timp de circa 30 minute.Se scot,se ung cu dulceata,gem sau miere(eu am folosit un gem de caise)si se dau prin nuca de cocos.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu