Ionela 10 min. 10 min.

In aceasta branzica de caju,pentru ziua de vitamine din cadrul dietei Rina,am pus si niste stafide hidratate in esenta de rom si putina coaja de lamaie.Este un foarte bun inlocuitor pentru pasca .In afara dietei se poate folosi pentru a face o pasca raw-vegana,adaugand si putina miere.

INGREDIENTE:

-100 GR.CAJU CRUD

-500 ML.APA PLATA

-OPTIONAL:O PASTILA PROBIOTICE

-DUPA GUST STAFIDE SI COAJA RASA DE LAMAIE

MOD DE PREPARARE:

1.Caju-ul se pune la hidratat in 300 ml. apa calduta minim 5 ore.Dupa cele 5 ore,se scurge de apa in care a stat si se pun 500 ml apa plata.Cu ajutorul unui mixer vertical,se mixeaza bine amestecul pana cand caju-ul este bine maruntit.Se scurge bine de apa cu ajutorul unui tifon si laptele rezultat se poate folosi la alte preparate.

2.”Branzica obtinuta se poate amesteca cu o pastila de probiotice pentru o fermentare mai rapida sau se poate lasa simpla.Pentru a prinde gustul de branza,amestecul trebuie lasat la fermentat.Se pune amestecul intr-o sita in care am pus in prealabil tifon,se acopera cu tifon si se pune o greutate peste pentru a se scurge bine.Se lasa la temperatura camerei timp de minim 12 ore.O sa vedeti ca dupa cele 12 ore,amestecul va avea miros si gust de branza de vaci.

Eu l-am amestecat cu niste coaja de lamaie si cu putine stafide pentru a-l indulci.Puteti sa ii puneti si un sos de stafide deasupra.Va fi ideala de Paste.

 

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu