Ionela

SAMSUNG CSC

Pentru ca imi plac foarte mult aceste bomboane si cred ca nu numai mie,si pentru ca din cate stim varianta clasica nu este deloc sanatoasa,am hotarat sa incerc sa creez o reteta care sa semene foarte mult cu varianta clasica dar sa fie sanatoasa si daca se poate si rapida.Si am reusit.In unanimitate s-a decis ca bomboanele sanatoase sunt foarte aproape de cele clasice si vreau sa va spun ca de fiecare data cand le fac dispar instantaneu de pe farfurie.

INGREDIENTE PT.10 BOMBOANE:

-3 LINGURI FULGI DE OVAZ
-10 MIGDALE INMUIATE IN PREALABIL IN APA
-5 LINGURI FULGI DE COCOS+FULGI DE COCOS PENTRU DECOR
-2 LINGURITE MIERE(daca le vreti mai dulci mai puteti adauga)
-2 LINGURITE CU VARF DE IAURT GRECESC (daca vreti sa renuntati la iaurt,il puteti inlocui cu unt de cocos la temperatura camerei si miere pana se leaga compozitia)

Cantitatile de fulgi de ovaz si fulgi de cocos le puteti modifica in functie de preferinte.Puteti inlocui o parte din fulgii de ovaz cu fulgi de cocos daca va place gustul mai puternic de cocos, si invers.

Pentru varianta de post in loc de iaurt puteti pune mai multa miere sau 2 linguri de unt de cocos latemperatura camerei si pentru a se lega foarte bine puteti adauga si putina apa calduta.Sa nu va fie frica daca aluatul pare sfaramicios.Il incercati luand in mana putin aluat si incercand sa ii dati forme de biluta.El oricum se va lega cand il veti baga la rece pentru ca untul de cocos functioneaza ca un liant.

MOD DE PREPARARE:

1.Migdalele se pun la inmuiat in apa calduta cu minim 20 minute inainte.Eu le-am mai folosit si neinmuiate dar aceasta operatiune le creste continutul de Vitamina C, B si A din ele precum si a altor nutrient importanti. Se neutralizeaza de asemenea acidul fitic, o substanta prezenta in mai toate cerealele si semintele care poate reduce asimilarea de calciu, magneziu, fier, cupru si zinc.Ceea ce se intampla de fapt prin acest proces este ca nucile si semintele care se afla intr-o stare de conservare , dormanta, odata ce sunt tinute pentru cateva ore in apa, ele primesc semnalul ca pot sa creasca sa dea viata si atunci isi schimba practic compozitia devenind mult mai bogate nutritiv si mai usor de asimilat.
2.Intr-un robot de bucatarie se pun fulgii de ovaz,fulgii de cocos,mierea si iaurtul si se mixeaza bine pana cand devin o pasta ce poate fi modelata.

3.Cand este gata pasta se umezeste mana cu putina apa,se ia o lingurita din compozitie,se framanta putin in maini,se aplatizeaza in palme,se introduce o migdala in centru si de da forma de bomboana.
4.La final se tavalesc bomboanele prin nuca de cocos.

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu