Ionela

Pentru ca aseara am cumparat niste file de cod,care,cred ca stiti si voi,este un peste destul de slab si care necesita o anumita preparare pentru a fi gustos,am hotarat sa il fac pane.Dupa aceea,pentru ca mi s-a parut totusi ca mai lipseste ceva,am decis sa fac un sos si ce merge cel mai bine cu pestele  in afara de lamaie,hrean si smatana.

INGREDIENTE:

-700 GR.FILE DE COD PROASPAT/CONGELAT
-2 OUA
-100-150 ML.LAPTE
-2 LINGURI DE FAINA + FAINA SEPARAT PENTRU DAT BUCATILE DE COD PRIN EA
-SARE SI PIPER
-PESMET PENTRU CRUSTA CROCANTA
-OPTIONAL BOIA IUTE
-O LINGURITA RASA DE USTUROI GRANULAT
-ULEI PENTRU PRAJIT

PENTRU SOS:
3 LINGURI DE SMANTANA
O LINGURITA DE HREAN RAS
O LINGURITA DE MUSTAR
ZEAMA DE LA O LAMAIE
SARE SI PIPER DUPA GUST
MOD DE PREPARARE:

Codul,daca este congelat,se decongeleaza si se lasa la scurs.Se poate chiar pune pe niste servetele de hartie pentru a elimina surplusul de apa.Dupa aceea se taie bucatele de 3-4 cm latime,sau dupa preferinta,se poate taia fasii,cuburi,etc.
Intr-o farfurie se pune faina pe care o vom folosi pentru trecut bucatile de cod prin ea.
Separat intr-un bol se pun ouale,se adauga sare,piper,usturoi granulat/boia si se bat bine.
Peste oua se adauga faina si dupa aceea se subtiaza cu lapte pana devine ca o smantana mai subtire.
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.
Cat timp se incinge uleiul,bucatile de cod se dau prin faina si dupa aceea prin amestecul de ou iar la final prin pesmet si se pun la prajit in uleiul incins,la foc mediu, intorcandu-se atunci cand sunt rumenite frumos.
Se scot pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie.
Pentru sos amestecam toate ingredientele intr-un castron dupa care potrivim de sare si piper.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu