Ionela

DSC_0120

Clar,reteta noastra preferata de aripioare la cuptor.

INGREDIENTE:

1 KG. ARIPIOARE DE PUI
MARINATA PENTRU ARIPIOARE preparata ca aici
750 GR.MAZARE CONGELATA
SARE DUPA GUST
PIPER DUPA GUST
2-3 LINGURI LAPTE
2 LINGURITE UNT

MOD DE PREPARARE:

Inainte de toate spalam bine aripioarele,dupa care le marinam.Se lasa la marinat minim o ora dupa care se baga la cuptor ,cu tot cu zeama lasata,intr-o tava unsa cu ulei ,la 200 grade timp de circa o ora,dupa o jumatate de ora trebuind intoarse.
Cu circa 15 minute inainte sa fie gata aripioarele,punem mazarea la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe punga(necesita cam 10 minute de fierbere),dupa care o scurgem si o mixam cu ajutorul unui blender,impreuna cu laptele si cu untul.Se potriveste de sare si piper si se serveste cald impreuna cu aripioarele.
Totul este foarte simplu si credeti-ma,este delicios.

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu