Ionela

10426581_770388042983043_2672421244723061065_n

Asa cum a numit-o si dna Mihaela Hincu Jorascu,cea care mi-a dat acceptul de a posta aceasta reteta care ii apartine,aceasta amandina este una autentica,care ne trezeste amintiri placute.Va invit sa o incercati si ii multumesc dnei Jorascu pentru reteta minunata.

INGREDIENTE:


6 OUA MARI
200GR. ZAHAR
40 ML APA
40 ML. ULEI
3 LINGURI CU VARF CACAO
200GR FAINA
UN VARF DE LINGURITA SARE
1 PLIC PRAF DE COPT

MOD DE PREPARARE:


Incingem cuptorul la 180 º,separam cu mare grija albusurile de galbenusuri…..galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire . Albusurile le batem cu zaharul si un pic de sare,pana cand devine o spuma tare . amestecam spuma obtzinuta cu pasta de galbenusuri si amestecam cu o spatula de lemn,cu miscari de sus in jos ,apoi introducem faina ,cacao si praful de copt . Vom obtine o compozitie omogena pe care o turnam intr.-o tava tapetata cu hartie de copt….se introduce tava la cuptor cca.30 min pana trece testul scobitorii.
SIROPUL: 500 ml.apa,250gr.zahar, doua plicuri , cappucino de ciocolata sau rom,2 fiole rom.
Intr-o craticioara punem la topit zaharul cu doua linguri de apa.Cand zaharul este caramelizat,punem restul de apa. Lasati siropul sa fiarba pana cand zaharul se va topi….apoi adaugati plicurile de cappucino si romul. Se lasa siropul la racit.
CREMA DE CACAO: 3 galbenusuri, 150 gr . zahar pudra, 250 gr. Unt, 4 linguri cacao ,rom(dupa gust…un va zgarciti)
Untul trebuie sa fie moale. Frecam untul cu zaharul pudra bine pana se omogenizeaza complet,apoi adaugam galbenusurile cacao si romul pana devine o culoare uniforma….
Scoatem blatul de la cuptor , il taiem in jumatate pe lungime si il lasam sa se raceasca.
Insiropam prima jumatate de blat din cantitatea de sirop,apoi punem crema de cacao. Peste crema punem cealalta jumatate de blat care il insiropam cu restul de sirop.
Introducem amandina la frigider cateva ore pentru a se intari un pic. Se scoate de la frigider si se proportioneaza dupa bunul vostru plac…se separa fiecare patratzica si se glazureaza cu glazura de ciocolata.
GLAZURA DE CIOCOLATA: ciocolata topita : care o intindem peste fiecare prajitura in parte.

10522601_770417866313394_4788388206254439099_n

 

POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT!

Comentarii facebook

comentarii/comentariu