Ionela

1381812_1421934388019962_1349976332_n

Un desert delicios dulce acrisor, catifelat si onctuos  by Flora Flora.

Ingrediente: 2 albusuri, zahar vanilinat, 1 mango copt (moale la atingere), o smochina (pentru decorare).

 

Preparare: bateti albusurile spuma adaugand un praf de sare pana cand obtineti o compozitie tare. Adaugati zaharul vanilinat (dupa gust) si continuati sa bateti albusurile. Curatati mango, mixati-l cu blenderul, pana cand obtineti o crema onctuoasa si catifelata. Adaugati cateva picaturi de lamaie pentru a-i intensifica gustul acrisor.

Puneti albusurile batute intr-un cerc (sau patrat) de inox uns in prealabil cu unt. Incalziti cuptorul (foc mare) cca 10-15 minute. Puneti-le la cuptor presarand putin zahar vanilat peste albusuri. Lasati-le pana cand albusurile se rumenesc, mijlocul trebuie sa ramana moale.

Puneti crema de mango in farfurie, scoateti cercurile (sau patratele) din cuptor, scoateti compozitia.

 

Desert servit imediat pentru ca albusurile sa nu se lase.

Variante: in loc de mango puteti sa puneti fructe de padure sau capsune mixate cu blenderul.

Avantaje: un desert rapid, fara multe calorii, parfumat, colorat, gustos, dulce acrisor, se topeste in gura!

Secretul meu: folositi zahar vanilat brun.

Comentarii facebook

comentarii/comentariu