Ionela



1. Este usor de digerat, deaorece corpul foloseste
cu trei enzime mai putin decat in cazul laptelui de vaca. De asemenea,
actioneaza ca un pansament pentru tractul digestiv, vindecandu-l in
cazul in care exista probleme in aceasta zona.
2. Mentine oasele puternice, deoarece contine
fosfor, un nutrient de care organismul are nevoie (alaturi de calciu)
pentru a preveni pierderea densitatii oaselor. Consumatorii de hrana vie
se pot confrunta cu osteoporoza din cauza renuntarii la carne.
3. Contine acid lauric, lipide antimicrobiale si acid capric, compusi care au proprietati antibacteriale, antifungice si antivirale.
Organismul transforma acidul lauric intr-un compus care lupta impotriva
virusilor si a bacteriilor ce cauzeaza aparitia herpesului si a
HIV-ului.
4. Cuprul din laptele de nuca de cocos este un mineral important care, impreuna cu vitamina C, ajuta la flexibilitatea si elasticitatea vaselor de sange, dar si a pielii. De asemenea, contine si mangan, care echilibeaza nivelul glucozei din sange.
5. Previne anemia, datorita continutului ridicat de fier. Deficitul
de fier este principala cauza a anemiei la nivel mondial, iar
consumatorii de hrana vie se confrunta cu aceasta problema tocmai pentru
ca nu consuma carne (una dintre sursele majore de fier). O ceasca de
lapte de nuca de cocos furnizeaza un sfert din doza zilnica necesara de
fier.
6. Ajuta la mentinerea greutatii. Laptele de nuca de
cocos este scazut in calorii, dar bogat in fibre si acizi grasi.
Fibrele, dar si acizii grasi iti dau o mai mare satietate, controleaza
apetitul si ajuta la scaderea in greutate.
7. Contine un nivel ridicat de acizi grasi omega 3,6 si 9, dar si aminoacizi. Aceasta
combinatie este extrem de sanatoasa pentru un regim de viata sanatos,
deoarece furnizeaza energia necesara organismului si asigura transportul
nutrientilor esentiali precum vitaminele A, D, E, K si carotenoidele.
8. Mentine sistemul imunitar sanatos datorita existentei vitaminei C. Daca
nu stiai, vitamina C joaca un rol major in protejarea celulelor
imunitare de radicalii liberii. Deficitul de vitamina C este asociat cu
aparitia racelilor si infectiilor. O alta vitamina din grupa B-urilor,
dar si magneziul ajuta la relaxarea muschilor si a nervilor, micsorand
durerile.

sursa:  http://shop.andreearaicu.ro/

Comentarii facebook

comentarii/comentariu